Сезонните алергии са един от недостатъците на иначе така любимата ни

...
Сезонните алергии са един от недостатъците на иначе така любимата ни
Коментари Харесай

Мед срещу сезонни алергии - може ли да бъде ефикасен

Сезонните алергии са един от минусите на другояче по този начин обичаната ни проблем (е, и изменчивото време, схваща се). Ако страдаме от този здравословен проблем, сигурно овреме сме заредили аптечката си с антихистаминови препрати и се надяваме този път да ни се размине по-леко. 
 Пролетните алергии са тук - какво би трябвало да знаем за тях
Пролетните алергии са тук - какво би трябвало да знаем за тях

Другата страна на другояче красивия сезон

За алергиите лекуване няма, просто можем да потиснем признаците, с цел да живеем обикновено - без хрема, сърбящи очи и други сходни екстри. И до момента в който някои залагат на първо място на обичайна медицина, други разчитат по-скоро на хомеопатията и натуралните средства за справяне с тях. А постоянно измежду тях се загатва и медът.

Американски от Feinberg School of Medicine към Northwestern University настояват, че няма научни доказателства за това, че медът оказва помощ при сезонни алергии, с изключение на няколко дребни изследвания. Въреки това нищо чудно и ние да сме чували рекомендацията да консумираме от пчелния артикул, създаден в района, в който живеем, с цел да облеекчим алергичните прояви.
 Снимка 662620

А концепцията е, че поглъщането на пчелния прашец, който се съдържа в меда, ще ни направи по-малко чувствителни при излагането му навън измежду природата. Учените обаче изясняват, че това на доктрина може да звучи разумно, само че на процедура не е работещо, тъй като прашецът, който пчелите събират, е друг от този, който предизвиква.

Основният алерген са опрашваните от вятъра растения, които отделят миниатюрен прашец във въздуха. Това са треви, бурени и дървета. Пчелите не събират прашец от тези растения, тъй че той няма доста общо с другия, който ни кара да кихаме и да си търкаме очите непрекъснато, написа NBC News.
 Медът и верният метод, по който да го съхраняваме - с цел да запазим изгодите и усета му
Как да съхраняваме меда по-дълго

За да бъде най-вкусен и потребен

Така че потреблението на мед не може непосредствено да ни помогне да се оправим със сезонните алергии, само че това изобщо не значи, че би трябвало да го подценяваме. Все отново той има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и е потребен за здравето ни като цяло, а и в случай че се окаже, че май не сме с алергия, а с някоя простуда или вирус.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР